REKTIFIKASIE (EN KONDONASIE?) VAN VERKEERDELIK-ONDERTEKENDE TESTAMENTE Giles NO v Henriques [2007] 4 All SA 1409 (C) - Francois du Toit (Obiter, 2022)
Ondanks die statiese beeld van die erfreg (De Waal “The Social and Economic Foundations of the Law of Succession” 1997 Stell LR 162) kom Suid-Afrikaanse howe tog van tyd tot tyd voor ‘n res nova op dié regsgebied te staan. Die vraag wat regter Goliath in Giles NO v Henriques [2007] 4 All SA 1409 (C) moes beantwoord, het nog nie tevore voor ’n Suid-Afrikaanse hof gedien nie (par [30]): is rektifikasie moontlik ten opsigte van testamente wat die wense van die betrokke testateurs korrek verwoord, maar deur die “verkeerde” testateurs onderteken is?